English version Deutsche Version Norsk version Svenska version Dansk version
 » Emne-indeks
 » SOL & STRAND
 » NOVASOL
  Søg i emne-indeks :
 » Værktøj
 » Nyheder
 » Nyhedsbrev
 » Tilføj link
 » Ret link
 » Info
 » Annoncering
 » Kontakt
Sommerhus
Vorupør


Sommerhus
Ålbæk & Bunken


Sommerhus
Ertebølle


Sommerhus
Fredensborg


Sommerhus
Fredensborg


Ferieforum.dk

 
ARTIKLER

Fiskeferie i Danmark

For dig som ynder at pakke fiskegrejet og tage stangen på nakken ud i den fri natur, byder Danmark på et væld af muligheder for at kombinere dette med din sommerhusferie.

Lystfiskeri i naturens pragt og rolige afstressende omgivelser, evt. i selskab med gode venner og familie, er ikke uden grund en udbredt ferieform.

Den danske natur med sin 7.300 km lange kyststrækning, hundredevis af søer, bække og åer samt hav og fjord byder på en vifte af muligheder for lystfiskeri.

Ved kystfiskeri ved hav og fjord kan fangsten bl.a. være havørred, regnbueørred, helt, torsk, hornfisk, sild, skrubbe, ising og rødspætte.

Større torsk, havørreder, rødspætter, laks og skrubber kan ofte fanges med pirk ved havfiskeri. I mange ferieområder ved kysterne arrangeres der jævnligt havfisketure.

Vil du hellere fiske i søer og åer kan du udover bl.a. ørred, helt, aborre, sandart, karpe og skalle prøve kræfter med Danmarks største ferskvandsfisk – gedden. Gedde er en rovfisk som oftest opholder sig på dybt vand og de største gedder fanges derfor fra båd.

Udover de naturlige fiskevande findes der mange fiskeparker og ”Put & Take” søer. I disse anlæg udsættes der ofte forskellige arter ørreder, laks og steelhead.


En del feriehusudlejningsbureauer tilbyder feriehuse som på grund af deres nære beliggenhed til gode fiskevande er velegnede til en succesfuld fiskeferie. Du kan bl.a. finde lystfiskerhuse hos Sol & Strand og Novasol.

Alle sports- og lystfiskere mellem 18 og 67 år skal være i besiddelse af et gyldigt fisketegn for at drive lystfiskeri i danske vande. Eneste undtagelse for denne lov er fiskeparker og de såkaldte "Put & Take" søer, hvor der ikke kræves statsligt fisketegn.

Ud over det obligatoriske fisketegn kræves der til alt fiskeri i ferskvand også et fiskekort. Fiskeretten i alt ferskvand tilhører grundejeren, som kan udstede fiskekort til sit fiskevand. Fiskeri i ferskvand kræver således både et fiskekort og et fisketegn. Lystfiskertegnet samt legitimation skal medbringes under fiskeriet.

Fisketegn kan købes på alle posthuse samt turistbureauer. På Fiskeridirektoratets hjemmeside fd.dk kan du finde adresserne på alle salgssteder.
Dagkort.dk sælger fisketegn, dagkort, ugekort m.m. til fiskevande i Danmark. Du betaler og udskriver dagkortet med det samme. Du kan også hente gratis oversigtskort for hvert fiskevand.

Du kan finde flere links om lystfiskeri i Danmark her.

© feriehusguide.dk
 
SENESTE NYHED

God sensommer for sommerhusudlejere
S...
Læs nyhed


ONLINE BOOKING

Vælg mellem 6.000 ferieboliger i Danmark !


» Bestil her «


ANNONCE

KATALOGER

Her kan du bestille gratis kataloger & brochurer
Bestil her