English version Deutsche Version Norsk version Svenska version Dansk version
 » Emne-indeks
 » SOL & STRAND
 » NOVASOL
  Søg i emne-indeks :
 » Værktøj
 » Nyheder
 » Nyhedsbrev
 » Tilføj link
 » Ret link
 » Info
 » Annoncering
 » Kontakt
Sommerhus
Vorupør


Sommerhus
Ålbæk & Bunken


Sommerhus
Ertebølle


Sommerhus
Fredensborg


Sommerhus
Fredensborg


Ferieforum.dk

 
ARTIKLER

Baderåd

Et sommerhusophold byder i de fleste tilfælde også på badning ved de dejlige danske badestrande. Badet kan variere fra en hurtig kølig dukkert til lang tids badning og sopning på de varmeste sommerdage.

Havet og de øvrige vande kan dog også være lunefulde og farlige – men med fornuft og omtanke kan badningen være en stor fornøjelse for både store og små.

Bad derfor kun hvor badning er tilladt. Bad ikke i havne eller nær moler, bølgebrydere og bundgarnspæle. Søer, moser og mergelgrave er heller ikke badeegnede, da det stillestående vand bevirker at vandet er meget koldt lige under overfladen og vegetation som vandplanter og andemad udgør fare for bevægelsesfriheden.

Der bør IKKE bades:

 • Alene
 • I dårligt vejr eller ved høje bølger
 • Lige efter fysiske udfoldelser
 • Op til en time efter at man har spist
 • Hvor man ikke kan bunde
 • Hvis man er påvirket af alkohol
Tidevandet snyder !
Tidevandet er en af de farer der kan komme bag på den badende. Det er en god idé at forhøre sig om hvilke tidspunkter der er sikre, inden man begynder at bade. De lokale beboere eller nærmeste turistinformation kan ofte oplyse om dette.

Lad luftmadrassen ligge
Luftmadrasser og lignende genstande som kan være sjove og behagelige at drive rundt på, bør alligevel ikke tages med i vandet. Det er sket mange gange at badegæster hurtigt er drevet langt væk fra stranden – nogle gange fordi de er faldet i søvn eller har været uopmærksomme, andre gange fordi strømmen har taget dem inden de kunne nå at reagere.

Revler
Sandrevlerne ved kysterne varierer med hensyn til afstand og dybde. Sammen med skiftende strømforhold frembringer dette en uforudsigelig situation for den badende. Det tilrådes derfor at blive så tæt på stranden som muligt. Der er tre sandrevler ved vestkysten – gå dog aldrig længere end til anden revle hvor man er sikker på at kunne bunde.

Strøm og hestehuller
Strømmene ved kysterne nok den største fare for de badende, især et bestemt fænomen som man kalder ”hestehuller” kan overraske voldsomt.
Hestehuller er huller i revlerne hvor vandet som en stærk strøm løber tilbage ud i havet. Hvis man falder i et hestehul og tages med af den stærke strøm ud mod havet, skal man ikke kæmpe imod, men lade sig føre med strømmen indtil den aftager. Derefter skal man svømme ind mod revlen til et sted hvor vandet er uroligt. Vandet er nemlig roligt de steder hvor hestehullerne forekommer.

Der findes desuden disse almene baderåd:

 • Bad altid i nærheden af en redningspost eller livredderstation hvis det er muligt
 • Gå ikke længere ud end til navlen
 • Gå op hvis du begynder at fryse
 • Svøm langs med stranden
 • Svøm ikke ud efter bortdrevne badebolde o.s.v
 • Vær opmærksom på strømmen
 • Hold altid opsyn med badende børn
© feriehusguide.dk
 
SENESTE NYHED

God sensommer for sommerhusudlejere
S...
Læs nyhed


ONLINE BOOKING

Vælg mellem 6.000 ferieboliger i Danmark !


» Bestil her «


ANNONCE

KATALOGER

Her kan du bestille gratis kataloger & brochurer
Bestil her