English version Deutsche Version Norsk version Svenska version Dansk version
 » Emne-indeks
 » SOL & STRAND
 » NOVASOL
  Søg i emne-indeks :
 » Værktøj
 » Nyheder
 » Nyhedsbrev
 » Tilføj link
 » Ret link
 » Info
 » Annoncering
 » Kontakt
Sommerhus
Vorupør


Sommerhus
Ålbæk & Bunken


Sommerhus
Ertebølle


Sommerhus
Fredensborg


Sommerhus
Fredensborg


Ferieforum.dk

 
ARTIKLER

Fyringstips

Sommerens varme dage og lune nætter er forbi, og det er tid til hyggestunder indendørs i sommerhuset ved brændeovnens knitrende ild. For at udnytte brændets energi optimalt bringer vi her nogle gode tips om optænding og forbrænding.

Før optænding
Inden du tænder op i brændeovnen skal du sikre dig at brændet er tilstrækkeligt tørt. Det må højst indeholde 18% fugt. Hvis du slår brændestykkerne mod hinanden skal de give en skarp klang. Er brændet ikke tørt nok giver det en dump lyd.
Hav altid brænde til en mindst en uges forbrug opbevaret indendørs. Brænde som opbevares udendørs i vinterhalvåret optager fugt fra luften. Hvis brændet ikke er tørt nok afkøles brændeovnen og man opnår dårlig forbrænding og sur os.

Optænding
Læg aviser, pap, karton, optændingsblokke o.s.v. i bunden af ovnen og byg herefter en pyramide af mindre brændestykker, små grene og kviste. Der skal være luft imellem materialet. Det er også vigtigt at der er luft mellem pyramiden og brændeovnens vægge og top, ellers hæmmes forbrændingen.
Åben for ilttilførslen og tænd op. Brændeovnen skal opvarmes så hurtigt som muligt. Det er derudover vigtigt at brændeovnens temperatur bliver så høj som muligt.

Forbrænding
Cirka et kvarter efter optændingen skal lufttilførslen dæmpes. Mest økonomisk er det at lukke spjældet næsten helt, så brændslet gløder svagt. Når der er behov for mere varme lukkes der igen op for spjældet.
Fyres der for hyggens skyld kan der åbnes for lufttilførslen så brændet udvikler flammer. Når der lægges mere brænde i ovnen, må der ikke lægges for meget eller for store stykker på. Er ovnen overfyldt får træets gasser ikke tilstrækkeligt ilt, dette resulterer i uren forbrænding og ses ved at træet soder.
Hvis træet ikke mere udvikler flammer, men blot gløder, kan man roligt lukke spjældet helt da alle træets gasser er opbrugt.© feriehusguide.dk
 
SENESTE NYHED

God sensommer for sommerhusudlejere
S...
Læs nyhed


ONLINE BOOKING

Vælg mellem 6.000 ferieboliger i Danmark !


» Bestil her «


ANNONCE

KATALOGER

Her kan du bestille gratis kataloger & brochurer
Bestil her