English version Deutsche Version Norsk version Svenska version Dansk version
 » Emne-indeks
 » SOL & STRAND
 » NOVASOL
  Søg i emne-indeks :
 » Værktøj
 » Nyheder
 » Nyhedsbrev
 » Tilføj link
 » Ret link
 » Info
 » Annoncering
 » Kontakt
Sommerhus
Vorupør


Sommerhus
Ålbæk & Bunken


Sommerhus
Ertebølle


Sommerhus
Fredensborg


Sommerhus
Fredensborg


Ferieforum.dk

 
NYHEDER

Overraskelse for fritidshusejere på Fyn
2002-07-08

I forbindelse med Storebæltsbroens åbning var der mange der forventede stigende priser på fritidshuse på Fyn. Man havde en tro på, at købestærke københavnere ville søge mod de fynske strande. En dugfrisk prisstatistik fra EDC Mæglerne viser, at de mange forudsigelser ikke holdt stik. Udviklingen har nemlig været lige modsat. Hvor Fyn i 1998 var landets næstdyreste amt at købe fritidshus i, er amtet i dag røget ned ad listen til en 9. plads. Priserne på Fyn er i dag på samme niveau som ved broens åbning i 1998. I resten af landet er priserne steget, og mest i amterne lige på den anden side af broen. Priserne i Vestsjællands amt er i samme periode steget med hele 88% og i Storstrøms amt 61%.

Dermed har Storebæltsbroen nok haft indflydelse på prisudviklingen, men helt modsat af hvad mange ventede. Den kortere og nemmere transport har lokket købere vest for Storebælt over mod de sjællandske fritidshuse.

Forklaringen er, at fritidshusene på Sjælland udenfor hovedstadsområdet er billigere end tilsvarende huse på Fyn og i Jylland. Med broen er det blevet mere attraktivt for fynboer og jyder at erhverve et fritidshus på Sjælland.

Gennemsnit på 790.000 kr.
Statistikken, der er baseret på de ca. 1.800 fritidshuse som aktuelt er til salg i EDC-kæden, viser at landsgennemsnittet for et fritidshus er ca. 790.000 kr. I 1998, da broen åbnede, lød gennemsnitsprisen på ca. 575.000 kr. Set over en 4-årig periode er der tale om en stigning på cirka 38%.

For fritidshuskøberne er Ribe amt fortsat landets dyreste. Det er de mange større og nyere fritidshuse, primært beregnet til udlejning, der trækker gennemsnitsprisen op. Mere bemærkelsesværdigt er det, at Nordsjælland, der ikke er præget af nye, store luksushuse, de sidste 4 år har oplevet en stigning på næsten 40%. Forklaringen hertil skal meget vel findes i den generelle udvikling i priserne på fast ejendom i dette område samt en stigende efterspørgsel fra det storkøbenhavnske område.

Ser man på den generelle stigningstakt for hele landet, tegner der sig et ganske entydigt billede: Det har de sidste mange år været en rigtig god investering at købe fritidshus.

Kilde: EDC 
SENESTE NYHED

God sensommer for sommerhusudlejere
S...
Læs nyhed


ONLINE BOOKING

Vælg mellem 6.000 ferieboliger i Danmark !


» Bestil her «


ANNONCE

KATALOGER

Her kan du bestille gratis kataloger & brochurer
Bestil her