English version Deutsche Version Norsk version Svenska version Dansk version
 » Emne-indeks
 » SOL & STRAND
 » NOVASOL
  Søg i emne-indeks :
 » Værktøj
 » Nyheder
 » Nyhedsbrev
 » Tilføj link
 » Ret link
 » Info
 » Annoncering
 » Kontakt
Sommerhus
Vorupør


Sommerhus
Ålbæk & Bunken


Sommerhus
Ertebølle


Sommerhus
Fredensborg


Sommerhus
Fredensborg


Ferieforum.dk

 
NYHEDER

Finanslovsforslag 2003: Turismen beskæres med 25 mio. kr.
2002-08-27

Den statslige turismeinvestering bliver i 2003 beskåret med godt 25 mio. kr. Fra 184,8 mio. kr. i indeværende finansår til 159,2 mio. kr. i finansåret 2003. Det fremgår af det forslag til Finanslov for 2003, som finansminister Thor Pedersen offentliggjorde i dag.

Ifølge Finanslovsforslaget vil staten desuden frem til 2006 halvere sine investeringer på turismeområdet i forhold til sidste år - fra 212 mio. i 2001 til 108,8 mio. i 2006.

Besparelserne omfatter bl.a. også en fjernelse af statens basis-medfinansiering til landets regionale turismeudviklingsselskaber. Endvidere falder statens investering i Danmarks Turistråd jævnfør finanslovsforslaget 2003 fra 124,5 mio. kr. i år til 118,5 mio. kr. næste år – og til 101,8 mio. kr. i 2006.

Turismeerhvervet omsætter for godt 46 mia. kr. om året – hvilket bl.a. afstedkommer et afgiftsprovenu til stat, amter og kommuner på ca. 23 mia kr.

I Danmarks Turistråd vækker det bekymring, at regeringen frem til år 2006 vil halvere statens investering på turismeområdet.

- Turismeerhvervet står over for en række store udfordringer. Den internationale konkurrence er skærpet, og erhvervet har mere end nogensinde brug for at stå sammen om produkt- og markedsudvikling. Det er netop de arbejdsopgaver, hvor Danmarks Turistråd spiller en væsentlig rolle – og som vi har fået mulighed for at arbejde med gennem en resultatkontrakt med Økonomi- og Erhvervsministeriet, der gælder perioden 2002 – 2004, siger adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, Danmarks Turistråd.

Reduktionen af statens investering i Danmarks Turistråd er ikke i samklang med den resultatkontrakt, som Økonomi- og Erhvervsministeriet i januar i år har indgået med Danmarks Turistråd - og som skulle sikre et stabilt, økonomisk grundlag frem til 2004 og dermed mulighed for at arbejde strategisk langsigtet sammen med virksomhederne.

- Trods de dramatiske fremtidsudsigter for turismeområdet vil Danmarks Turistråd fortsat lægge store kræfter i - sammen med sine parterne i virksomheder og regioner - at løfte de store opgaver med at skabe en målrettet, samordnet markedsførings- og produktudviklingsindsats i dansk turisme, siger Lars Sandahl Sørensen. Han tilføjer, at med regeringens prioritering ser Danmarks Turistråd det som sin store opgave sammen med partnere i regioner og erhverv at medvirke til at sikre, at der i de nye forretningsområder, alliancer, skabes ny innovation regionalt gennem særlige spydspidsprojekter.

kilde: danskturisme.dk 
SENESTE NYHED

God sensommer for sommerhusudlejere
S...
Læs nyhed


ONLINE BOOKING

Vælg mellem 6.000 ferieboliger i Danmark !


» Bestil her «


ANNONCE

KATALOGER

Her kan du bestille gratis kataloger & brochurer
Bestil her