English version Deutsche Version Norsk version Svenska version Dansk version
 » Emne-indeks
 » SOL & STRAND
 » NOVASOL
  Søg i emne-indeks :
 » Værktøj
 » Nyheder
 » Nyhedsbrev
 » Tilføj link
 » Ret link
 » Info
 » Annoncering
 » Kontakt
Sommerhus
Vorupør


Sommerhus
Ålbæk & Bunken


Sommerhus
Ertebølle


Sommerhus
Fredensborg


Sommerhus
Fredensborg


Ferieforum.dk

 
NYHEDER

Staten vil sælge 600 sommerhusgrunde
2003-05-14

Venstre vil foreslå at staten sælger ca. 600 sommerhusgrunde. Grundene udlejes i øjeblikket af Miljøministeriet til sommerhusejere i hele landet.

Ifølge Eyvind Vesselbo (formand for Folketingets Miljøudvalg – V) vil sommerhusejerne blive tilbudt at købe grundene. Ønsker de ikke at købe, skal salget være frit, når ejernes lejekontrakter udløber. Salget ventes at indbringe 300 mio. kr. Pengene skal bruges til natur- og miljøtiltag. Forslaget har flertal i Folketinget.

Miljøminister Hans Chr. Schmidt har følgende kommentarer til forslaget:
· Sådan som forslaget er blevet fremstillet i dag i JyllandsPosten og i går i TV-Avisen, er det ikke noget vi umiddelbart kan gå i gang med.
· Jeg vil sikre to ting, før jeg overvejer at gå videre. Først og fremmest, er det meget vigtigt, at naturbeskyttelsen ikke svækkes ved et salg, og dernæst skal vi sikre, at lejerne ikke kommer i klemme. Jeg vil derfor indkalde partierne bag naturforliget til et møde.
· Jeg kunne forestille mig en model, hvor lejerne bliver tilbudt at købe grunden til markedsprisen, og hvis de foretrækker at fortsætte med at leje, kan de gøre det. Vi skal finde en løsning, som giver den enkelte sommerhusejer frit valg, og som tager hensyn til naturen.
· Den grundlæggende ide – nemlig at gøre passive miljøkroner aktive – er naturligvis noget som regeringen og forligspartierne bag naturforliget allerede længe har arbejdet med, og som vi vil fortsætte med at arbejde med.
· Skov og Naturstyrelsen må naturligvis kompenseres for de midler, de måtte komme til at mangle som følge af færre lejeindtægter. Øvrige indtægter, som kommer som følge af salg af aktiver, bør kun anvendes til at nedbringe gæld eller til andre investeringer. Det vil jeg i givet fald drøfte med forligskredsen.

Kilder: DR TV- Avisen/Jyllandsposten/Miljøministeriet 
SENESTE NYHED

God sensommer for sommerhusudlejere
S...
Læs nyhed


ONLINE BOOKING

Vælg mellem 6.000 ferieboliger i Danmark !


» Bestil her «


ANNONCE

KATALOGER

Her kan du bestille gratis kataloger & brochurer
Bestil her