English version Deutsche Version Norsk version Svenska version Dansk version
 » Emne-indeks
 » SOL & STRAND
 » NOVASOL
  Søg i emne-indeks :
 » Værktøj
 » Nyheder
 » Nyhedsbrev
 » Tilføj link
 » Ret link
 » Info
 » Annoncering
 » Kontakt
Sommerhus
Vorupør


Sommerhus
Ålbæk & Bunken


Sommerhus
Ertebølle


Sommerhus
Fredensborg


Sommerhus
Fredensborg


Ferieforum.dk

 
NYHEDER

Ældre feriegæster dyre for feriehuskommunerne
2003-10-01

Regeringen vil fremsætte lovforslag, som betyder, at sommerhus-kommuner kan sende regningen på hjemmehjælp til feriehusbeboere tilbage til bopælskommunerne.

Ifølge den eksisterende lovgivning er det sommerhus-kommunerne, som skal betale hjemmehjælp og pleje, når plejekrævende pensionister opholder sig i feriehuset.

Kommunernes Landsforening, forudser, at det bliver et større økonomisk problem for de små feriekommuner i takt med det stigende antal ældre.

Populære feriehuskommuner som Skagen og Holmsland har indkaldt vikarer i ferier for at yde hjemmehjælp til ældre feriegæster, og det koster de to kommuner ca. en halv mio. kr. i år. Kerteminde Kommune har afsat, hvad der svarer til en hjemmehjælper på årsbasis for at hjælpe pensionister i feriehus. Andre feriekommuner som Pandrup, Jægerspris, Skærbæk, Frederiksværk, Hals, Fanø og Blåbjerg er også ramt af ekstraudgifter til ældre feriegæster.

Feriehuskommunerne blev økonomisk ramt i forbindelse med ændringen af udligningsordningen i 1998. Her blev kommunerne pålagt at betale udgifterne til hjemmehjælp, rengøring og hjemmesygepleje i de perioder folk havde ophold i kommunernes feriehuse.

Socialminister Henriette Kjær (K) er nu parat til at hjælpe feriekommunerne med et lovforslag, som fremsættes i efteråret.Lovforslaget vil betyde, at feriehuskommunen for fremtiden kan sende regningen på hjemmehjælp tilbage til bopælskommunen.

Kilder: Danskturisme.dk/Jyllandsposten
 
SENESTE NYHED

God sensommer for sommerhusudlejere
S...
Læs nyhed


ONLINE BOOKING

Vælg mellem 6.000 ferieboliger i Danmark !


» Bestil her «


ANNONCE

KATALOGER

Her kan du bestille gratis kataloger & brochurer
Bestil her