English version Deutsche Version Norsk version Svenska version Dansk version
 » Emne-indeks
 » SOL & STRAND
 » NOVASOL
  Søg i emne-indeks :
 » Værktøj
 » Nyheder
 » Nyhedsbrev
 » Tilføj link
 » Ret link
 » Info
 » Annoncering
 » Kontakt
Sommerhus
Vorupør


Sommerhus
Ålbæk & Bunken


Sommerhus
Ertebølle


Sommerhus
Fredensborg


Sommerhus
Fredensborg


Ferieforum.dk

 
NYHEDER

Skatteændringer for feriehusudlejere efterlyses
2003-11-15

Den 13. november 2003 offentliggjorde Danmarks Statistik tallene for 3. kvartal 2003 for feriehusudlejning. Sammenlignet med samme kvartal 2002 er der tale om en vækst på 6 % i antallet af udlejede uger (fra 253.900 sidste år til 268.200 i år). Summen af udlejede uger i årets første 9 måneder sammenlignet med samme periode året før udviser en vækst på 9.500 uger svarende til 2,3 %.

Der er i talmaterialet grund til glæde over stor vækst i efterspørgselen på specielt det danske marked (15 % flere danskere valgte i 3. kvartal 2003 at holde ferie i et dansk sommerhus sammenlignet med 2002). Samtidig har de sene tyske ferieterminer medført en koncentration af tyske gæster specielt i august og september, og det er årsagen til, at der også er vækst i antallet af tyske overnatninger i 3. kvartal 2003 (5 % flere tyskere valgte i 3. kvartal at holde ferie i et dansk sommerhus sammenlignet med 2002).

Formanden for Feriehusudlejernes Brancheforening, Kaj Frederiksen udtaler i forbindelse med den just offentliggjorte statistik: ”Jeg er på samme tid glad og bekymret over statistikken, som vi inden for vores branche har ventet på med megen spænding. Specielt 3. kvartal er interessant, fordi langt den største del af vores omsætning er koncentreret netop der. Der er naturligvis grund til glæde over de særdeles pæne tal på det danske marked – en stigning på 15 % i 3. kvartal 2003 set i forhold til samme kvartal 2002 – og naturligvis også væksten på det tyske marked på 5 % i 3. kvartal giver håb om, at mange års tilbagegang på det tyske marked er ved at være ovre. Fremgangen giver dog samtidig anledning til bekymring, idet vi allerede i år har måttet sige nej til lejere - simpelt hen fordi der ikke var flere huse at leje ud! Vi har gennem de seneste år oplevet en kraftig tilbagegang i antallet af sommerhuse til udlejning. Der kan være flere grunde hertil, men en måde at modvirke tilbagegangen på er at justere det skattemæssige bundfradrag ved udlejning af sommerhuse. Dette fradrag er nemlig overhovedet ikke reguleret siden skattereformen i 1993 - på trods af den almindelige udvikling i omkostningerne”.

”Vi vil gøre alt, hvad der kan gøres for at huse de turister, der kommer til Danmark. Så må politikerne sørge for, at vilkårene for sommerhusejerne bliver justeret, så det igen bliver attraktivt at leje sit sommerhus ud”, tilføjer Kaj Frederiksen.

Kilde: Feriehusudlejernes Brancheforening
 
SENESTE NYHED

God sensommer for sommerhusudlejere
S...
Læs nyhed


ONLINE BOOKING

Vælg mellem 6.000 ferieboliger i Danmark !


» Bestil her «


ANNONCE

KATALOGER

Her kan du bestille gratis kataloger & brochurer
Bestil her