English version Deutsche Version Norsk version Svenska version Dansk version
 » Emne-indeks
 » SOL & STRAND
 » NOVASOL
  Søg i emne-indeks :
 » Værktøj
 » Nyheder
 » Nyhedsbrev
 » Tilføj link
 » Ret link
 » Info
 » Annoncering
 » Kontakt
Sommerhus
Vorupør


Sommerhus
Ålbæk & Bunken


Sommerhus
Ertebølle


Sommerhus
Fredensborg


Sommerhus
Fredensborg


Ferieforum.dk

 
NYHEDER

Staten vil sælge sommerhusgrunde
2003-12-08

Miljøminister Hans Chr. Schmidt ønsker nu at iværksætte salg af 40 sommerhusgrunde i Nr. Vorupør. De sælges til markedsprisen og tilbydes de lejere, der i dag lejer en grund og selv ejer sommerhuset.

Hans Chr. Schmidt siger: "Vi ønsker at sælge grundene for at gøre passive miljøkroner aktive til gavn for naturen og friluftslivet. Det er dog vigtigt, at den enkelte sommerhusejer ikke kommer i klemme. Derfor bliver de tilbudt at købe grunden, men hvis de hellere vil fortsætte med at leje den, kan de gøre det. De skal have frit valg."

Salget ventes at indbringe ca. 9 mio. kr., hvis alle 40 grunde bliver solgt. Salgsprisen er fastlagt på baggrund af uafhængige ejendomsmæglervurderinger.

Staten opnår, at pengene fra salget bliver frigivet til at gøre en aktiv indsats andre steder i landet. Pengene skal bruges til at styrke natur- og friluftstilbuddet i hovedstadsområdet, så alle borgere her får bedre adgang til naturen.

Statens sommerhusgrunde ligger på arealer, der blev opkøbt af Klitvæsenet og tilplantet eller sandflugtsdæmpet for at beskytte landbruget inde i landet mod sandflugt. Klitvæsenet begyndte at leje arealer ud til sommerhuse i 1920’erne dels for at få flere mennesker ud i de smukke klitområder, dels for at skaffe indtægter til hjælp til den meget udgiftskrævende drift.

Salget af de 40 grunde vil ikke forringe de rekreative muligheder i lokalområdet, da grundene i forvejen har karakter af et almindeligt, privat sommerhusområde og ikke et offentligt rekreativt område.

Miljøministeriet vil undersøge, om det er muligt at sælge flere af statens sommerhusgrunde langs vestkysten. Det vil bl.a. ske på baggrund af erfaringer fra denne første salgsrunde.

Kilde: Miljøministeriet
 
SENESTE NYHED

God sensommer for sommerhusudlejere
S...
Læs nyhed


ONLINE BOOKING

Vælg mellem 6.000 ferieboliger i Danmark !


» Bestil her «


ANNONCE

KATALOGER

Her kan du bestille gratis kataloger & brochurer
Bestil her