English version Deutsche Version Norsk version Svenska version Dansk version
 » Emne-indeks
 » SOL & STRAND
 » NOVASOL
  Søg i emne-indeks :
 » Værktøj
 » Nyheder
 » Nyhedsbrev
 » Tilføj link
 » Ret link
 » Info
 » Annoncering
 » Kontakt
Sommerhus
Vorupør


Sommerhus
Ålbæk & Bunken


Sommerhus
Ertebølle


Sommerhus
Fredensborg


Sommerhus
Fredensborg


Ferieforum.dk

 
NYHEDER

Flere sommerhuse - ja tak !
2003-12-10

Feriehusudlejernes Brancheforening hilser initiativet fra energi- og miljøminister Hans Chr. Schmidt om udvidelse af kystnære områder til byggeri af yderligere ca. 10.000 sommerhuse særdeles velkomment. Det gør den af flere grunde. Den væsentligste er, at branchen siden 1994 desværre har oplevet en tilbagegang i antallet af sommerhuse til udlejning på omkring 5.000 (fra ca. 35.000 til nu ca. 30.000). Samtidig viser tal fra Danmarks Statistik i såvel 2002 som 2003 en stigende efterspørgsel fra lejere, som ønsker at tilbringe deres ferie i et godt, velbeliggende dansk sommerhus. Denne efterspørgsel har ført til deciderede ”flaskehalsproblemer” på visse tidspunkter af året (nytår, påske, sommer, efterår).

Formanden for Feriehusudlejernes Brancheforening, Kaj Frederiksen udtaler i den forbindelse: ”Det er brandærgerligt, at vi på visse tidspunkter af året desværre må sige nej til gæster, som efterspørger et sommerhus til leje. Vi går herved glip af en omsætning, hvoraf ca. 90 % er i udenlandsk valuta. Hertil kommer de beskæftigelsesmæssige aspekter, som følger af både opførelse og løbende vedligeholdelse af nyopførte sommerhuse samt – ikke mindst – servicefunktioner i forbindelse med afvikling af lejemål i de sommerhuse, som stilles til rådighed for udlejning. Og der er tale om kærkomment arbejde ude i vore små, kystnære samfund, hvor mulighederne for at finde arbejde i forvejen er begrænsede”.

Miljøministerens initiativ har givet anledning til en del debat. I den forbindelse har meldinger bl.a. gået på, at der i forvejen findes sommerhusgrunde, som endnu ikke er bebygget. Ja, det er da rigtigt, men prøv lige at undersøge nærmere, hvor disse grunde ligger. Typisk inde i landet, langt fra kysten. Det er ikke her, folk ønsker at opføre sommerhuse. De vil ud til kysten. Det viser de seneste års enorme prisstigninger på kystnært beliggende sommerhuse med al tydelighed.

I samme forbindelse anfører Kaj Frederiksen: ”Skal der udlægges nye områder til sommerhusbyggeri, bør placeringen være ud mod 300 m kystlinien. Det er her, turisterne ønsker at være. Vi bidrager fra Feriehusudlejernes Brancheforening gerne med oplysninger omkring de mest efterspurgte destinationer for sommerhuse til udlejning til feriegæster. Og vi kan allerede se, at en del af de områder, som ministeren har udpeget som mulige udvidelsesområder, passer til vore ønsker og behov”.

Som yderligere kommentar i debatten tilføjer formanden: ”Vi har inden for vores branche derudover et stort behov for at få tilført nye, moderne indrettede sommerhuse. Vi registrerer med beklagelse, at der i dag tilføres markedet alt for få nyopførte – og dermed attraktive – sommerhuse. Vi mærker tydeligt, at der inden for de sidste 25 år ikke er udlagt nye sommerhusområder langs vore kyster”.

Kilde: Feriehusudlejernes Brancheforening
 
SENESTE NYHED

God sensommer for sommerhusudlejere
S...
Læs nyhed


ONLINE BOOKING

Vælg mellem 6.000 ferieboliger i Danmark !


» Bestil her «


ANNONCE

KATALOGER

Her kan du bestille gratis kataloger & brochurer
Bestil her