billigt feriehus

Billigt feriehus – sådan finder du det nemmest

Drømmer du om ferier i et dejligt feriehus nær vandet? Eller måske et feriehus langt inde i skoven i dyb stilhed? Hvad enten du drømmer om det ene eller det andet, så er der flere tips og tricks her, som kan sikre dig det bedste og billigste feriehus.

Køb af feriehus

Priserne på køb af sommerhus varierer hen over året, og der kan derfor være god forretning i at vente og købe på det rigtige tidspunkt. Helt præcist kan der være en forskel på gennemsnitligt 970 kroner per kvadratmeter fra den billigste til den dyreste måned.

Prisforskellen bunder i, at folk handler forskelligt hen over året, og der bliver ikke handlet mange sommerhuse i vinterhalvåret. Derfor er sommerhusene også billigst på dette tidspunkt, og særligt december, januar og februar er billigst.

Der bliver handlet allerflest feriehuse fra april og fremefter, og det medfører en stigning i priserne på dette tidspunkt af året.

Du kan dog ikke gå efter tidspunkt alene. Markedet afhænger også af, i hvilket område dit feriehus skal ligge. Er der ikke mange ferieboliger til salg i det område, du gerne vil ligge i, kan det være dumt at vente til priserne falder – for så er sommerhuset med stor sandsynlighed ikke til salg længere.

Tænk dig om, før du køber sommerhus

  • Har du forelsket dig i et feriehus i en dyr kommune, så undersøg priserne for de omkringliggende kommuner – der kan være mange penge at hente på den anden side af kommunegrænsen.
  • Kommer du til at bruge ferieboligen meget? Eller kan det bedre svare sig at leje et sommerhus?
  • Lad være med at købe et feriehus som en investering – køb det, fordi du gerne vil bruge det.

Leje af feriehus

Som med køb af sommerhus er leje af feriehus oftest meget billigere om vinteren, ligesom området også spiller en stor rolle for prisen. Det samme gør beliggenhed, om sommerhuset har pool eller andre luksusgoder.

Den absolut billigste måde at leje sommerhus på er dog ved at have is i maven og vente på et afbud. Leje af sommerhus på afbud betyder sådan set blot, at du får en klækkelig rabat på ferieboligen, og at din ferie dermed bliver billigere, end den ellers ville være blevet.

Der er ikke noget tidspunkt på året, hvor det er bedre end andre, hvis man leder efter ferieboliger på afbud. Sommerhuse på afbud sker som oftest som følge af, at den oprindelige lejer af den ene eller anden grund er nødt til at melde fra, uden at han formelt kan nå at afbestille sommerhuset. I stedet for at feriehuset står tomt, vælger mange i stedet at udleje det med en stor rabat – ofte 50% rabat på sommerhuset eller mere.

Tænk dig om, før du lejer sommerhus

  • Lejer du sommerhuset af en privat eller et bureau? Der kan være stor forskel på dine rettigheder afhængig af, hvem din udlejer er.
  • Tjek udlejerens og ferieboligens anmeldelser og anbefalinger.
  • Gennemgå, hvad der er inkluderet, når du lejer feriehuset (herunder vand, el, varme og forsikringer).

God ferie!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *