feriehus

Lej et feriehus, få luft fra hverdagen og prøv nogle af disse fire hobbyer

Hverdagen er for mange mennesker rigtig travl og tingene kører på rutinen. Vi bruger vores telefoner meget, og sidder man på kontor, sidder man også foran computerskærmen hele dagen. Mange tænker på at få en ny hobby, men det er som om, at tiden aldrig rigtigt er til det. Lej et feriehus, lad din computer blive hjemme, begræns brug af smartphone og prøv disse mulige hobbyer af.

Kast dig ud i at lære at male

Du behøver ikke at blive den nye Picasso for at male. Du vil finde ud af, at det ikke altid handler så meget om det færdige produkt, som det handler om processen i maleriet. Når du ikke har computeren med i sommerhuset, skal du vænne dig af med at gå til den for at surfe på nettet og se serier. Hjernen må stimuleres på andre måder.

Netop ved at male kan du stimulere din hjerne. Medbring papir eller lærreder samt maling. Du kan tage akvarelmaling eller akrylmaling med i sommerhuset. Du kan også prøve at male blomster fra haven eller male bølgerne på stranden, hvis feriehuset er tæt på vandet. Der er flere hjemmesider omkring hobbyer, hvor du kan læse mere, se her.

Undersøg naturen

En anden hobby, man kan fordybe sig i, når man er i sommerhus, er at udforske naturen. På hobbystedet.dk kan du se flere hobbyer, som både kan dyrkes inde og ude. Hvis du er klar på at være ude, kan du passende kaste dig ud i at samle svampe.

At samle svampe er blevet utroligt populært inden for de seneste par år. Københavnere strømmer til skovene for at undersøge naturens svampeskatte. Med den rigtige information fra nettet og bøger, kan man finde mange lækre svampe, som man kan tage med hjem i køkkenet.

Udnyt tiden til at strikke og hækle

Hvis du er en person, der er væbnet med tålmodighed, kan du prøve at kaste dig ud i at strikke eller hækle, når du er i sommerhuset. Der findes utallige opskrifter og introvideoer for begyndere på nettet, MEN hvis du holder computerfri sommerhustur, kan du med fordel låne en strikke- eller hæklebog med fra biblioteket, så I kan bevare den analoge stemning på ferien. Det er rigtig hyggeligt at sidde og hygge sammen, mens man hver i sær strikker og hækler. Man kan også sidde og høre musik eller podcast imens.

Kom ned i tempo med puslespil

Når hjernen skal have fri fra skærmene men stadig skal stimuleres, er puslespil en fantastisk aktivitet. Det er hyggeligt at lægge puslespil med sine venner, kæreste eller familie, når man er i sommerhus. Men udover at det er hyggeligt, er det også en god måde at stimulere hjernen på samtidig. Det kan tage længe at lægge puslespil, men det er jo netop langsomme aktiviteter som denne, som man har mere tid til, når man tager på ferie. Tag jer al den tid I har brug for og oplev hvor tilfredsstillende det er at lægge store puslespil på sommerhusgulvet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *