rengøring

Rengøring af feriehus – 4 tips til nemmere rengøring

Har du lejet et feriehus til den kommende ferie? Når du vælger at leje et feriehus frem for at bo på hotel, så kommer der naturligvis nogle praktiske udfordringer, som man ikke har, når man bor på hotel. Ena f dem er rengøring af feriehuset. Nogle steder kan man betale sig fra dig, hvilket helt sikkert er det nemmeste. Det gør dog også lige ferien en tand dyrere. Uanset om du har lejet et feriehus i Danmark eller i udlandet, så er det selvfølgelig nødvendigt, at det står klar til de næste lejere. Her kommer rengøringen ind i billedet.

Organiser rækkefølgen på rengøringen og spar tid

Når man vælger at tage på ferie, så er det jo ikke fordi, man gider at bruge en hel dag på at gøre ferieboligen pæn til de næste, der skal holde ferie der. Nogle steder kræver mere omhyggelig rengøring end andre, og noget kan tages løbende, mens man er på ferie. Her får du 4 tips til, hvordan du nemt kan gøre feriehuset rent, så det står klar til de næste og du slipper for ekstra betaling i form af rengøring.

1.    Start med at fylde spabadet og sæt det i blød i den dertilhørende rengøringssæbe

Hvis feriehuset har boblebad, så er dette det første område, der skal have opmærksomhed, når du den sidste dag vil gøre klar til hjemrejse. Det tager ofte omkring en time at få renset et spabad. Det klarer heldigvis det meste selv, men det skal stå i blød i dertilhørende sæbe og så tager det en del tid at fylde det og tømme det igen. Starte derfor med at fylde spabadet op med varmt vand, mens du går resten af feriehuset igennem.

2.     Fortsæt til køkkenet og start med ovnen

Har du brugt ovnen, så vælg den som det næste punkt. Giv den noget ovn rens og lad det sidde og virke i den angivne tid. Imens kan du gøre køleskabet og eventuelle andre køkkenmaskiner overfladerent, så der ikke er madrester eller lignende derpå. Få også kørt opvaskemaskinen, så du ikke efterlader beskidt service.

3.    Tør de synlige overflader af med en fugtig klud

Nu kan du gå i gang med at tørre overflader af. Man forventer sjældent en hovedrengøring, så lad være med at gøre rent inde i skabe og små kroge. Tør de synlige overflader af inklusiv komfur, vindueskarme og borde – eventuelt oven på lamperne, hvis de ser støvet ud.

4.    Slut af med at tømme spabadet, rengøre vaske og støvsuge/vaske gulvet

Til sidst ordner du gulvet. Kør det først over med støvsugeren. Når du har gjort det, så tømmer du spabadet og skyller det af – og selvfølgelig sørger for at vasken og bruseren er gjort ren og uden hår eller lignende. Til sidst render du gulvet over med en gulvskrubber, og så er du sådan set færdig. Alt er taget fra toppen og nedefter, og tiden er udnyttet bedst muligt, så slutrengøringen tager mindst muligt tid og virker mindst besværlig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *